26 Nisan 2012 Perşembe

Popüler Ekonomi Masalları


Genelde fantastik ve bilim kurgu kitaplarını ağırlıklı olarak okuyorum. Ancak kişisel gelişim ve iş dünyasıyla alakalı kitapları da sıklıkla takip edip, okuma listeme alıyorum. Kişisel gelişim ve iş dünyası ile ilgili kitapları okuması, tabi ki yazarına da bağlı olacak şekilde, oldukça eğlenceli, bilgilendirici ve eğitici oluyor. Bilmediğim pek çok şeyi bu kitaplardan öğreniyorum.

İşte bugün size bahsedeceğim kitap bu tarz bir kitap. Pek çok kitabını okuduğum Şafak ALTUN tarafından yazılan ve Elma Yayınevi’nden çıkan Popüler Ekonomi Masalları adlı kitaptan söz ediyorum.


Popüler Ekonomi Masalları, ülkemizin Cumhuriyet döneminden günümüze, ekonomisinde var olan söylemleri, olayları, kişileri kısa kısa anlatan ve bunları bize alfabetik bir sıralamada sunan çok iyi kurgulanmış ve araştırılmış, kimi zaman eğlenceli kimi zaman da düşündürücü bir ekonomi kitabı… Ekonomi kitabı dedim diye korkmayın. Dili sade ve akıcı olan kitap, yaşanılan olaylardan bahsettiği için okuması da bir hayli bir güzel ve hızlı oluyor.

Popüler ekonomi masalları kitap kapağı
Popüler Ekonomi Masalları Kitap Kapağı

Kitabı okurken, yaşımız gereği yetişemediğimiz dönemlerde ülkemizde yaşanan popüler ekonomik olayları ya da daha yakın geçmişte hatırladığımız olayları kısa kısa ana hatlarıyla okumak, düşünmemize, gelişmeleri veya yapılan hataları görüp sorgulamamıza yol açıyor. Kısaca kitap bizi zaman zaman gülümsetip, zekice düşünülmüş ince ekonomik olayları görmemizi sağlıyor, zaman zamansa yapılan hataları ve yanlışları bizim önümüze çok düzenli bir şekilde ve sıkmadan çıkartıyor. Bize ise sadece okuyup düşünmek ve yorumlamak kalıyor.

Popüler Ekonomi Masalları, Şafak ALTUN tarafından bizlere kazandırılmış, ülkemizde yaşanan ekonomi olaylarını listeleyen oldukça bilgilendirici bir kitap olmuş. Herkese bu kitabı tavsiye ediyorum. Eğer sizde bu kitabı okuduysanız veya sadece düşüncelerinizi paylaşmak isterseniz, bu yazıya yorum yaparak yazıya katkıda bulunabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere…



2 yorum:

  1. Bu kitabı henüz okuyamadım ama Şafak Altun kitapları gerçekten güzel

    YanıtlaSil
  2. Şafak Altun'un yazmış olduğu pek çok güzel ve farklı kitap var. Bazı olaylara farklı bakış açıları ile bakmamı sağlıyor. Şafak Altun'un okuduğum diğer kitaplarıyla ilgili yazılar yazmaya devam edeceğim.

    YanıtlaSil