27 Nisan 2012 Cuma

Öğretmenler İçin Beden Dili


Beden Dili ile ilgili blogumuzda daha önce yazdığım Beden Dili-1 başlıklı yazıda bu konuda yazı yazmaya devam edeceğimi söylemiştim. Bir türlü bu konuda yazmayı başaramadım. Yazı yazması gerçekten uzmanlık gerektiren bir konu. Okuduğum 3-4 beden dili kitabı ve internetten yaptığım araştırmalarla ahkam kesmek istemem. Naçizane bu konudaki fikirlerimi, okuduğum kitapları, karşılaştığım ilginç anları paylaşmak isterim sizlerle.

Bu yazımda sizlerle okuduğum bir kitabı paylaşacağım. Elma Yayınevi’nden çıkan Çağlayan Babacan’ın “Öğretmenler İçin Beden Dili” adlı kitabı tüm öğretmenlerin okuması gereken bir kitap diye düşünüyorum. Kitapta öğrencilerin ve öğretmenlerin beden dili ile anlattıklarına yer veriliyor. Öğrenci ve öğretmen fotoğraflarıyla desteklenmiş anlatılanlar.


Sınıfta öğretmenin durması gereken yer, duruş şekli öğrenciye nasıl mesaj gönderiyor. Öğrencinin duruşundan nasıl bir mesaj çıkarmalıyız. Öğrenci ile öğretmen arasındaki iletişimi beden dili ile nasıl kuvvetlendirebiliriz bunun üzerinde duruluyor.

Sınıfta her an insan bunları düşünerek hareket edemiyor fakat dikkat ettiğinde yaptığı hataları görebiliyor ve iletişimi kuvvetlendirebiliyor.

Meslektaşlarıma bu kitabı okumalarını öneriyorum.

Daha önceki yazımda bahsettiğim Ahmet Şerif İzgören’in “Dikkat Vücudunuz Konuşuyor” adlı kitabı ise herkesin okuması gereken beden dili hakkında yazılmış çok güzel bir kitap. İzgören Akademi tarafında verilen beden dili ile ilgili eğitimi de buradan size haber vermek isterim. Benimde almayı çok istediğim bir eğitim fakat henüz şartları olgunlaştıramadık. Lafı fazla uzatmadan tekrar konuya geleyim.

Beden dili ile ilgili bahsettiğim iki kitapta gerçekten çok güzel ve yararlı. Yorumlarınız ile sizlerde bana ve bu yazıyı okuyanlara öneride bulunursanız sevinirim. Paylaşımlarınızı bekliyorum. 


2 yorum:

  1. Güzel bir içerik olmuş. Beden dili gerek günlük hayatımızda gerekse iş hayatımızda işimize oldukça yarayan bir konu. Her meslek dalı beden dilini bence öğrenmeli. Öğretmenler için tabi ki ayrı bir önemi var.

    YanıtlaSil
  2. Bu konu benim de ilgimi çeken önemli bir konu. Tüm öğretmenlerin bu alanda kitaplar okumaları faydalı olacaktır. Kitabı not aldım. Fırsat buluabilirsem yakın zamanda edineyim :)

    YanıtlaSil